Gesprekken tijdens verjaardagen of een borrel kunnen nog wel eens boeiend worden als ik uitleg wat mijn beroep is.
Zoals laatst. In een gemoedelijke setting staan we met een glas wijn in de hand te kletsen over ditjes en datjes. We kennen elkaar niet echt, zijn hier bijeen doordat we allemaal onze gastheer kennen. Dan komt het gesprek op wie wat doet voor de kost en als ik als laatste aan de beurt ben, is de aandacht inmiddels iets verslapt bij allen.
Vrouw: ‘Oja, en jij… eh Barbara, wat doe jij eigenlijk?’
Ik glimlach, draai met mijn glas in mijn hand en kijk de kring rond.

‘Ik help mensen van hun acute en chronische pijnklachten af door een combinatie van energetische triggrpoint behandelingen, therapeutische massages, orthomoleculaire voedingsadviezen en een luisterend oor, zodat mensen weer soepel, pijnvrij en zorgeloos kunnen functioneren.’

Altijd goed voor een paar opgetrokken wenkbrauwen en in ieder geval is de aandacht van iedereen weer terug en op mij gevestigd. Kijk , therapeutische massages dat weten mensen nog wel. Al heeft niet iedereen door dat massages heel belangrijk zijn om je lichaam in een goede conditie te krijgen en te houden. Het zorgt voor het afvoeren van afvalstoffen die zich ophopen in je lijf, versterkt je immuunsysteem, stimuleert de bloedcirculatie, vermindert spanning, pijn en stress enzovoort. Dus de opmerking: ‘ach een massage, is dat nu echt zo nodig?‘ en ‘dat is wel het laatste waar ik mijn geld aan uitgeef’ zijn dus erg onnadenkend.

Voedingsadviezen
klinkt ook nog bekend, maar orthomoleculair?
Orthomoleculaire voedingsleer= het creëren en in stand houden van een optimale beschikbaarheid van moleculen die voor de herstelprocessen nodig zijn.
Oftewel gericht op het verbeteren van de algehele gezondheidstoestand en het voorkomen van ziekte door middel van het juiste voedingspatroon.
Ga ik je dan een dieet meegeven? Nee. Maar sommige voedingsmiddelen zijn wellicht beter om te laten staan als je bijvoorbeeld last hebt van artrose. Ik maak je graag wegwijs om je lichaam te helpen.

Aandacht
dat is er ook voldoende. Een behandeling duurt vaak anderhalf uur. Wat voor klachten heb je en sinds wanneer? Waar zou het mee samen kunnen hangen? Wat voor ongelukken heb je gehad, wat voor werk doe je, zit er je soms ongemerkt toch iets dwars? Wij kijken naar het hele lichaam, niet alleen naar een klacht, bv. de pijn in je onderrug. We behandelen het hele lichaam, want het hoort nu eenmaal allemaal bij elkaar en werkt samen als een geheel.

Oke, en dan nu het moeilijkste onderwerp: energetisch…
Vaak zeggen de opgetrokken wenkbrauwen al heel wat, maar de opmerking: ‘Je bent toch niet zo’n zweverig type he, want daar kan ik echt niets mee‘ wordt al vaak gezegd (of gedacht). Ik zal het nog een keer goed uitleggen.

Regenesis  (regenereren van cellen) is het op gang brengen en richting geven van energie om het natuurlijk genezingsproces van het menselijk lichaam te stimuleren, te onderhouden en te versnellen. Het werkt volgens het principe dat het lichaam een zelf corrigerend vermogen heeft dat de perfectie van het originele DNA patroon nastreeft. De behandelaar verschaft de “vonk” die nodig is om het tekort aan energie in het lichaam op te laden.
Laten we wel zijn: Het is al vele malen via onderzoeken aangetoond dat je lichaam een ‘geleider’ is van energie. Kun je dat altijd zien? Nee! Is dat raar? Nee!

Denk aan bv. een snijwond van je vinger die ‘vanzelf’ geneest. Dit gebeurt natuurlijk niet vanzelf, maar door je eigen lichaamscellen die heel hard werken om daar weer mooie hele cellen van te maken. Je cellen delen vanzelf, jijzelf geeft namelijk aan dat het nodig is en sturen je cellen aan om de wond weer dicht te maken. Kun je dit proces zien? Nee. Is dit raar? Nee! Gebruik je iets extra’s? Ja, waarschijnlijk een pleister, om de wondranden bij elkaar te houden, zodat het bloeden eerder stopt.

Nu kunnen wij je lichaam helpen om nog sneller te werken en in dit geval de wond sneller te laten dicht gaan, door cellen van extra energie te voorzien in de vorm van een hoge trilling (= extra energie) in de handen. Door middel van deze extra energie worden je kapotte lichaamscellen (= lage trilling) aangespoord sneller te herstellen, een gericht proces dus, precies daar waar het nodig is. De behandeling maakt gebruik van bepaalde zenuwpunten (triggrpoints) die de verschillende processen direct kunnen beïnvloeden. Zelfs klachten die al langer bestaan kunnen vaak opgelost worden, doordat wij je oorspronkelijke DNA aanspreken in de cel, om weer te worden zoals het ooit was. Oftewel hoe je ooit ter wereld bent gekomen, in een ongekreukelde staat.
Kun je dit zien? Nee! Is dat raar? Nee! Je lichaam zal graag weer zo optimaal mogelijk functioneren, want dat kost de minste energie. Dus grijpt hij deze kans aan en helpt zichzelf om zijn DNA (dat opgeslagen ligt in de cel) te herinneren aan hoe het ooit was.

Er zijn verschillende vormen van biomagnestische/ energetische velden en vaak wordt er een appar aat gebruikt. Maar ik vertrouw graag op mijn eigen lichaam, omdat ik zie wat voor ongelooflijke processen ervoor zorgen dat mijn machine, mijn lichaam, zijn uiterste best doet om eventuele problemen op te lossen.
Soms heb je daar een beetje hulp bij nodig, om te komen zoals het ooit bedoeld was. En met een beetje aandacht, een beetje extra energie, betere voeding, een verschuiving van een wervel hier en daar, kunnen ‘wonderen’ gebeuren en wordt het weer zoals het was.

Kunnen we dat altijd direct zien? Nee. Vinden we dat erg? Nee.
Als het maar helpt, dan maakt het eigenlijk allemaal niets uit.