Barbara Langeveld

Ik merk dat ik ontzettend blij word om mensen te kunnen helpen met het bestrijden van pijnklachten. Ik werk op een holistische manier.

Blue Touch Energy

Meer over Barbara

Waarom ben je een eigen praktijk begonnen Barbara Langeveld?

Nadat ik mijn werkzaam leven begonnen was in het toerisme, bewoog ik mij verder op de banenmarkt in een functie als coördinator voor internationale verhuizingen. Daarna heb ik een dierenbemiddelingsbureau opgestart en dit voor 8 jaar gerund en ben ik daarnaast als dierenartsassistent gaan werken.

In die periode werd ik geconfronteerd met het feit dat ouders ook ziek kunnen worden en ging ik anders kijken naar het leven dat ik altijd leefde. Ik kwam tot de conclusie dat het lichaam een prachtig mechanisme is, dat in zijn geheel bekeken dient te worden. Een lichaam waar je zowel mentaal als fysiek goed voor moet zorgen. En dan wel op een zo natuurlijke mogelijke manier. Ik begon in te zien dat niet alleen ik, maar heel veel mensen geen weet hadden van andere natuurlijke mogelijkheden die geen bijwerkingen hebben. Hoe je het lichaam kunt voeden met de juiste ingrediënten (zowel mentaal als fysiek), zodat het mogelijk is om met minder of weinig klachten oud te worden.

Wanneer ben je gestart met je praktijk?
In 2011 ben ik begonnen met de opleiding tot Regenesis Healing Master Practioner, waar ik leerde dat al het leven uit energie bestaat. Er ging een wereld voor mij open. In 2012 heb ik mijn eigen praktijk gestart, aanvullende opleidingen gehaald, zoals HBO Medische basiskennis en werd ik officieel Regenesis Healing Therapeut. De basis was gelegd voor mijn praktijk en vol enthousiasme ging ik verder.

Wat voor opleidingen heb je gedaan?
Vanaf 2014 heb ik diverse massage opleidingen voor ontspanningsmassages en therapeutische Deep Tissue massages voor een breder pakket aan mogelijkheden gevolgd. Ieder jaar leer ik weer andere technieken, zoals bv de Atlas en Lumbaalmassage, die meer diepgang en mogelijkheden geeft voor nek, schouder en rugklachten.

Uiteraard mocht genoeg kennis over voeding niet ontbreken, dus de opleiding HBO natuurvoedingsadviseur volgde ik met veel interesse vanaf 2014 en sloot deze in 2017 af. Met de nodige kennis kan ik nu ook bekijken wat iemand nodig heeft, qua voeding en supplementen, om klachten niet alleen aan de buitenkant maar ook aan de binnenkant aan te pakken. Voor meer kennis over de psyche in relatie met klachten volgde ik met goed gevolg de opleiding Psychosomatisch trainer in 2017, wat meer inzicht geeft om op een andere manier klachten aan te pakken. Op dit moment verdiep ik mij steeds meer in de voeding door middel van cursussen, zoals over detoxen, fibromyalgie en immuniteit, omdat ik merk dat de juiste voeding heel veel klachten kan verminderen.

Je hebt ook een boek geschreven?
Ik heb inderdaad een autobiografisch boek geschreven over mijn ervaringen in de reguliere en complementaire zorg, welke een uitgever goed genoeg vond om uit te geven in 2016. Een mooie manier om bepaalde zaken van mij af te schrijven en het een plekje te geven.

Wat maakt het voor jou als Natuurgeneeskundig therapeut zo interessant?
Ik merk dat ik ontzettend blij word om mensen te kunnen helpen met het bestrijden van pijnklachten. Om ze wegwijs te maken in de wereld van voeding. Om ze anders te laten denken over complementaire geneeswijzen. Zodat ze beter voorbereid voor zichzelf kunnen zorgen en morgen er net weer wat mooier uitziet dan vandaag.

Met vriendelijke groet,
Barbara Langeveld

Iets is holistisch wanneer er naar het geheel wordt gekeken en niet naar de som van verschillende onderdelen waarvan iets is opgebouwd. Bij een holistische geneeswijze wordt het gehele individu betrokken. 

barbara langeveld

Ik werk op een holistische manier

Sinds 2014 ben ik als Paramedisch Natuurgeneeskundig Therapeut aangesloten bij de beroepsvereniging Stichting Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC). Hierdoor heeft u als cliënt de zekerheid dat ik voldoe aan de gestelde eisen wat betreft kwaliteit en praktijkvoering.

Ik vind het belangrijk om aan natuurlijke pijnbestrijding te doen, waardoor het hele lichaam zowel fysiek als mentaal in staat is om zonder bijwerkingen klachten te verminderen dan wel op te lossen.