• Regenesis Healing Therapeut

  • HBO medische basiskennis

  • HBO natuurvoedingsadviseur

  • Orthomoleculair voedingsadviseur

  • Sabaaydi Welness masseur

  • Deep Tissue masseur

  • Atlas-lumbaal masseur

  • Psychosomatisch trainer

  • Detox specialist

  • Regenesis Magnesium therapeut

  • Rain en doTerra distributeur

Lees meer over Barbara

Waarom ben ik een eigen praktijk begonnen?

Nadat ik mijn werkzaam leven begonnen was in het toerisme, bewoog ik mij verder op de banenmarkt in een functie als coördinator voor internationale verhuizingen. Maar ik wilde meer voldoening en vond een nieuwe uitdaging. Ik ging opnieuw studeren en haalde mijn papieren om als dierenartsassistente te gaan werken. Tevens bouwde ik aan een nieuw concept voor het opvangen van honden en katten, welke tijdens vakanties door gastgezinnen werden verzorgd ipv. in een hok in het pension. Het werken bij de dierenarts kon ik na 3 jaar niet meer combineren met het succesvolle bemiddelingsbureau en ik was blij dat ik geswitcht was en baasjes, gastgezinnen en dieren blij kon maken met dit concept.

Maar…. in 2010 moest ik het roer opnieuw omgooien van mijzelf.

In die periode werd ik geconfronteerd met het feit dat ouders ook ziek kunnen worden en ging ik anders kijken naar het leven dat ik altijd leefde. Ik kwam tot de conclusie dat het lichaam een prachtig mechanisme is, dat in zijn geheel bekeken dient te worden. Een lichaam waar je zowel mentaal als fysiek goed voor moet zorgen. En dan wel op een zo natuurlijke mogelijke manier. Ik begon in te zien dat niet alleen ik, maar heel veel mensen geen weet hadden van andere natuurlijke mogelijkheden die geen bijwerkingen hebben. Hoe je het lichaam kunt voeden met de juiste ingrediënten (zowel mentaal als fysiek), zodat het mogelijk is om met minder of weinig klachten oud te worden.

En dus doekte ik rigoureus mijn bedrijf op, om wederom een leertraject in te gaan. In 2011 ben ik begonnen met de opleiding tot Regenesis Healing Master Practioner, waar ik leerde dat al het leven uit energie bestaat. Er ging een wereld voor mij open. In 2012 heb ik mijn eigen praktijk gestart, aanvullende opleidingen gehaald, zoals HBO Medische basiskennis en werd ik officieel Regenesis Healing Therapeut.

De basis was gelegd voor mijn praktijk en vol enthousiasme ging ik verder.

Daarna volgde vanaf 2014 diverse massage opleidingen voor ontspanningsmassages en therapeutische Deep Tissue massages voor een breder pakket aan mogelijkheden. Ieder jaar leer ik weer andere technieken, zoals bv de Atlasmassage, die meer diepgang en mogelijkheden geeft voor nek en schouderklachten.

Ondertussen schreef ik een boek over mijn ervaringen in de reguliere en complementaire zorg, welke een uitgever goed genoeg vond om uit te geven in 2016. Een mooie manier om bepaalde zaken van mij af te schrijven en het een plekje te geven (best een beetje trots!).

Uiteraard mocht genoeg kennis over voeding niet ontbreken, dus de opleiding HBO natuurvoedingsadviseur volgde ik met veel interesse vanaf 2014 en sloot deze in 2017 af. Met de nodige kennis kan ik nu ook bekijken wat iemand nodig heeft, qua voeding en supplementen, om klachten niet alleen aan de buitenkant maar ook aan de binnenkant aan te pakken. Voor meer kennis over de psyche in relatie met klachten volgde ik met goed gevolg de opleiding Psychosomatisch trainer in 2017, wat meer inzicht geeft om op een andere manier klachten aan te pakken. Op dit moment verdiep ik mij steeds meer in de voeding, omdat ik merk dat dit de basis is voor heel veel klachten.

Ik merk dat ik ontzettend blij word om mensen te kunnen helpen met het bestrijden van pijnklachten. Om ze wegwijs te maken in de wereld van voeding. Om ze anders te laten denken over complementaire geneeswijzen. Zodat ze beter voorbereid voor zichzelf kunnen zorgen en morgen er net weer wat mooier uitziet dan vandaag.

Met vriendelijke groet,
Barbara Langeveld-Mooijman

Over de praktijk

Aarlanderveen
De knusse praktijk in Aarlanderveen is gelegen in een prachtige landelijke omgeving. Rustig aan het water genietend van een prachtig weids vergezicht, kom je geheel tot rust in de praktijk. Je kunt hier voor alle behandelingen terecht en is door de rustige ligging ideaal voor de diverse massages!

Werkdagen: woensdag en vrijdag

Alphen a/d Rijn
Blue Touch Energy is ook te vinden in de Orange Wellness Club te Alphen a/d Rijn. Voor diverse sportfaciliteiten kun je hier terecht, maar ook een prachtig ingericht wellness centre staat tot je beschikking. Op de 1e verdieping (lift aanwezig) aan de linkerkant zit NovaDerm, met een aparte wachtkamer en 2 behandelkamers. Samen met Maaike Ververs, de huidtherapeute heb ik hier mijn praktijk.

Werkdagen: maandagochtend en donderdagochtend

Blue Touch Energy heeft met fysiotherapeut Alex van der Meij van Fysiotherapie van der Meij een samenwerkingsverband. Met expertise van rugklachten met de Origene en daarnaast algemene fysiotherapie, mindfullness en NLP vullen wij elkaar goed aan.

Samen met Maaike Ververs van NovaDerm deel ik de wachtkamer van de praktijk bij Orange. Met haar uitgebreide kennis van de huid en oedemen vullen wij elkaar tevens goed aan.

Samen kunnen wij onze kennis bundelen tot een ongeëvenaarde krachtige en werkzame behandelingen!