Aanvullende onderzoeken

Om meer duidelijkheid te verkrijgen

Om een zo optimaal mogelijk beeld van de werking van uw lichaam te krijgen, kunnen we ook nog een aantal onderzoeken doen voor een zo optimaal mogelijk plan van aanpak. Deze testen worden thuis of in de praktijk afgenomen en door een gerenommeerd lab bekeken en getest.

FoodDetective
Deze bloedtest identificeert voedingsmiddelen die de productie van IgG-antistoffen veroorzaken. De aanwezigheid van IgG-antistoffen kan betekenen dat er sprake is van een intolerantie voor bepaalde voedingsmiddelen. Dit kan leiden tot veel verschillende klachten en ongemakken. Nadat de diagnose eenmaal is gesteld, kunnen de voedingsmiddelen die dit veroorzaken, worden vermeden. Er wordt op 46 voedingsmiddelen getest.

Haarmineralen test
De Haar Mineralen Test geeft een samenhangend totaalbeeld over de actuele toestand in het lichaam waarbij de gevolgen van overbelasting, stress en verkeerde- of onvolwaardige voeding inzichtelijk gemaakt wordt. De haren geven de status van de mineralenhuishouding weer van de afgelopen drie maanden. De samenstelling van het haar in de vorm van mineralen en zware metalen geeft belangrijke informatie over het interne functioneren van het lichaam. Door de relatief hoge concentraties van de metalen in de haren is het mogelijk via een Haar Mineralen Analyse een groot aantal elementen tegelijkertijd te detecteren.

DNA onderzoek Nutri Gene
Nog een stap verder is uitgebreid onderzoek doen in de vorm van een DNA onderzoek waarbij genetische aanleg m.b.t. voeding, sport, energie en vatbaarheid van stress in kaart wordt gebracht. Dit gebeurt d.m.v. een speeksel afname. Na het uitvoeren van ons persoonlijk genetische onderzoek komen er 35 analyses, die worden verdeeld in de volgende onderwerpen naar voren:
–       Ideaal lichaamsgewicht
–       Cholesterol en bloedsuiker
–       Vitamines en mineralen
–       Invloeden op eetgewoonten
–       Afbraak van cafeïne, lactose en alcohol
–       Ontgiften en anti-oxidanten
–       Biologische veroudering en verslaving
–       Vatbaarheid voor stress
–       Sport