Aanvullende onderzoeken

Om meer duidelijkheid te verkrijgen

Bioscan SWA

Om een zo duidelijk mogelijk beeld van de werking van het lichaam te krijgen, maak ik graag gebruik van de Bioscan.
Deze methode maakt gebruik van de elektromagnetische golfsignalen die het menselijk lichaam afgeeft en gebruikt ze voor analysedoeleinden. Middels een resonantievergelijking worden afwijkingen van de standaardwaarden bepaald.
Zodoende kunnen er tekorten of overschotten worden opgespoord voordat ze in het bloed verschijnen.
Bloedonderzoek meet het bloed, dus buiten de cel, de Bioscan meet juist de waarden van cellen.

De Bioscan geeft informatie over 250 parameters die onderverdeeld zijn in 32 verschillende gebieden binnen een meting. De meting is pijnloos en niet ingrijpend. Je krijgt uitvoerige en leesbare informatie over:
– cardiovasculair systeem
– functioneren van organen
– huid, ogen
– botdichtheid
– vitamines, mineralen, sporenelementen
– zware metalen, allergieën
– darmfunctie
– bloedsuiker, zuurgraad van het lichaam
– vrouwelijk en mannelijk orgaan

Bij een intake bekijken we de klacht en doen we een meeting.
Na een week volgt een nieuwe afspraak om de samenvatting van de test te bespreken en de details uit te werken.
Indien gewenst volgt er een persoonlijk behandelplan, waar we samen gaan kijken hoe we het lichaam weer zo goed mogelijk kunnen laten functioneren. Dit kan door middel van voeding, supplementen en mindset.

Recensies:

Anneke:
“Je krijgt een staafje in je hand wat aangesloten is op de PC dan wordt er van alles gemeten in zeer korte tijd, daarna hebben we samen de punten door genomen. Het is heel bijzonder dat er zoveel staat wat je al weet bij mij, lever en darmen en nieren en blaas, maar heel veel wat ik niet weet, zink en koper tekort ook vitamine E. Er is ook iets met mijn huid en mijn ogen. Het is een duidelijk beeld waar ik zelf ook veel mee kan doen. Voeding maar ook supplementen.  Dit is zeker aan te bevelen en heel leerzaam.”

Esther:
“Ik loop al langere tijd met klachten en precies die dingen kwamen naar boven bij de meting. Ook dingen die ik niet wist, dus waar ik ook wat aan moet gaan doen. Goede uitleg erbij gehad, wat het allemaal inhoudt en wat ik er aan kan gaan doen. Kortom… bijzondere ervaring waar ik heel veel aan heb!”

Gerda:
“Ik vond de bioscan test een aparte ervaring, wist niet wat ik me erbij voor moest stellen.
De uitslag heb je goed in kaart gebracht en de verbeterpunten erbij gezet.
Ik ga met de voeding een paar dingen aanpassen door de test.”

Kosten:  gehele test + uitwerking € 75,00
vervolgtest € 45,00
alleen vitamines en mineralen € 25,00


De ImuPro voedselintolerantie test

Wanneer u lijdt aan een aandoening die niet weg gaat kan dat de oorzaak zijn van een vertraagde voedselintolerantie. Zo’n vertraagde voedselallergie blijft vaak onopgemerkt, omdat er vaak pas na enkele uren of zelfs dagen symptomen optreden.

Wanneer u lijdt aan een chronische klacht die maar niet verdwijnt, kan de oorzaak wel eens een IgG-voedingsallergie (type III) zijn. Dit wordt in de volksmond voedselovergevoeligheid of voedselintolerantie genoemd. Typerend voor zo’n overgevoeligheid is dat de symptomen vaak pas een paar uur of zelfs dagen na het innemen van een ”trigger food” optreden. Dit maakt ze heel moeilijk te identificeren.

De darmwand kan worden beschadigd en kan lekken als gevolg van stress, infecties of medicijnen. Zo kunnen voedingsdeeltjes in de bloedbaan terecht komen. Het immuunsysteem denkt dat dit (ten onrechte) schadelijke stoffen zijn en produceert specifieke antilichamen (IgG antistoffen). Dit kan leiden tot de vorming van immuuncomplexen die zich vervolgens vestigen in een deel van het lichaam, waar het de reacties veroorzaakt.

Met de ImuPro voedselintolerantie test kunt u ontdekken of er sprake is van een vertraagde voedselallergie.

ImuPro testen:

Bij Blue Touch Energy kunt u terecht voor een uitgebreid voedselintolerantie onderzoek met korting op de prijzen van Pro Health. Hiervoor zijn diverse mogelijkheden:

 • ImuPro Screen: Een kort rapport met duidelijke resultaten van 22 voedingsmiddelen.
  € 45,00 (ImuPro € 48,40) excl. 21% BTW. Dit is excl. €10,50 medisch verwerkingskosten
 • ImuPro Screen+: Begrijpelijk rapport van 44 voedingsmiddelen.
  € 95,00 (ImuPro € 99,00) excl. 21% BTW. Dit is excl. €10,50 medisch verwerkingskosten.
 • ImuPro Basic: Een begrijpelijk rapport van 90 voedingsmiddelen met een persoonlijke handleiding met voedingsrichtlijnen
  € 160,00 (ImuPro € 172,00) excl. 21% BTW. Dit is excl. €15,65 medisch verwerkingskosten
 • ImuPro Complete: Een begrijpelijk rapport van 270 voedingsmiddelen met een persoonlijke handleiding met voedingsrichtlijnen. Individuele receptenboek gebaseerd op uw resultaten
  € 395,00 (ImuPro € 419,00) excl. 21% BTW. Dit is excl. €16,65 medisch verwerkingskosten

Hoe gaat jouw lichaam om met stress?

De speekseltest cortisol profiel + DHEA geeft inzicht in je cortisolniveau en je DHEA niveau en toont ook de verhouding tussen deze hormonen.

Je cortisol waarde is mede bepalend voor de activiteit van je stressgevoeligheid. Cortisol wordt in de bijnier aangemaakt. Als je gedurende een lange periode veel stress ervaart maakt de bijnier te lang veel cortisol aan waardoor deze uitgeput kan raken. Dit wordt een burn-out genoemd. Veel mensen hebben last van een te laag of te hoog cortisol level wat kan leiden tot de volgende klachten:

slechte nachtrust
vermoeidheid
verminderd Immuunsysteem
gewichtstoename
meer behoefte aan suikers
verandering van bloeddruk
verlaagd libido
nerveus gevoel

Anti-stresshormoon DHEA

DHEA wordt bij de mens in grote hoeveelheden aangemaakt door de bijnieren op leeftijden tussen de 20 en 30 jaar, de productie neemt daarna langzaam af. DHEA wordt ook wel het anti-stresshormoon genoemd vanwege de bewezen positieve werking op het humeur en bij depressiviteit. Als je veel stress hebt wordt er meer cortisol aangemaakt, vervolgens neemt de aanmaak van DHEA toe om het cortisolniveau te reguleren. Dit voorkomt dat het cortisolniveau voor een langere periode hoog is wat een negatieve invloed heeft op spieren, hersenen, het immuunsysteem en stressklachten. Naast een regulerende werking, zijn er aanwijzingen dat DHEA het afweersysteem ondersteunt, je geheugen kan verbeteren en overgewicht helpt te verminderen. Het is belangrijk om te weten dat bij stressklachten, zoals een burn-out, vaak als eerste de productie van cortisol sterk afneemt (bijnier uitputting), in een later stadium wordt ook het DHEA niet meer goed aangemaakt en in een nog later stadium daalt ook het testosteronniveau.

Kosten speekseltest: € 89,00
Nameting: € 71,00


Omega 3 bloedtest

Volg de gezondheid van hart en bloedvaten

Je bloed bevat verschillende vetzuren waarvan omega 3 vetzuur de meest bekende is.  De omega 3 index test geeft je inzicht in je omega 3-, omega 6-, verzadigde- en transvetzuurniveaus en de onderlinge verhoudingen om zo de gezondheid van onder andere hart en bloedvaten te volgen. Dagelijkse inname van voldoende omega 3 is goed voor de hart en bloedvaten.

De Omega-3 Index is het percentage Omega-3 vetzuren EPA en DHA dat wordt gemeten in je rode bloedcellen. Een onevenwichtige balans tussen omega 3 en omega 6 vetzuren is mede verantwoordelijk voor hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk, depressie, diabetes en overgewicht. Een te hoog niveau omega 6 vetzuren brengt ook risico’s mee en kan de oorzaak zijn van stemmingswisselingen en gedragsstoornissen. Met de omega 3 index test krijg je inzicht in de niveaus van je vetzuren en hun onderlinge verhouding.

Kosten bloedtest: € 79,00
Nameting: € 71,00